Controleer welke lessen en faciliteiten een lid kan reserveren (en hoe vaak) op basis van zijn of haar abonnementen en strippenkaarten. Voeg losse credits toe om leden toegang te geven tot specifieke lessen of faciliteiten.

Heb je deze items al ingesteld?

Leden toevoegen

Dan kan je verder met onderstaande uitleg.

INHOUDSOPGAVE

Credits controleren

Per abonnementstype en strippenkaart is het mogelijk om leden toegang te geven tot lessen en faciliteiten. Je geeft daar ook aan hoeveel credits een lid wekelijks of maandelijks krijgt.

Op de credits pagina van een lid (selecteer een lid via Leden > Leden en klik op het tabblad credits) worden alle beschikbare lessen voor een lid getoond, inclusief het aantal credits per week of maand.

Komt een lid credits te kort? Dan kun jij eenvoudig losse credits toevoegen.

Heeft een lid een strippenkaart die "in de min" kan staan? Dan zie je dat hier ook terug.

Losse credits toevoegen

Je kunt credits toevoegen door op de knop “Credits toevoegen” te klikken. Vervolgens opent een popup waarin je kunt aangeven hoeveel credits toegevoegd moeten worden, voor welke lessen deze beschikbaar zijn en de begin- en einddatum van de credits. Na het toevoegen zijn deze – als de begindatum op vandaag staat ingesteld – direct beschikbaar.

Credits teruggeven

Wanneer een lid een reservering heeft gemaakt voor een les maar niet is komen opdagen dan kan je er voor kiezen om de credit terug te geven. De instellingen voor een zogenoemde "no-show" kan je vinden bij Beheer > Strippenkaarten > klik op het pijltje achter de desbetreffende strippenkaart en selecteer "Bewerken". Zie "Credit teruggeven bij een no-show"

Geldigheid credits

Je kunt bij een abonnement ook credits instellen. Selecteer hiervoor bij Incheck & reserveringen bij het abonnement als inchecklimiet; Limiet per maand. Selecteer vervolgens het aantal credits dat per maand verbruikt kan worden. Je kunt er ook voor kiezen om een lid het recht te geven om de ongebruikte credits van een maand mee te laten nemen naar de volgende maand. Hier kan ook een houdbaarheid voor ingesteld worden.

Volgorde verbruik van credits

Het kan zijn dat een lid een abonnement èn losse credits heeft, bijvoorbeeld inhaal credits. De inhaal credits worden altijd als eerst verbruikt, daarna worden de credits van het abonnement verbruikt. Stel dat een lid ook nog een strippenkaart heeft dan worden, na het abonnement, de credits van een strippenkaart verbruikt. Als laatst worden de losse credits verbruikt.

Credits in de min

Een lid kan credits in de min hebben als een lid op een les wordt geplaatst en het lid geen geldige credits heeft. Via Reserveringen > Correctielijst krijg je het overzicht te zien van alle leden die een credit in de min hebben. Om de credit in de min te bekijken klik je rechts op het pijltje en vervolgens op Bekijken. Vervolgens kan je ervoor kiezen om de credits in de min te factureren of om ze niet in rekening te brengen. Door de credits niet in rekening te brengen, verwijder je de credits in de min.

Ook interessant is:

Abonnement koppelen aan lid
Strippenkaart koppelen aan lid