Koppel een strippenkaart aan een lid zodat het lid actief wordt. Na elke incheck/reservering gaat een strip van de strippenkaart af.

Sommige leden willen niet (direct) een abonnement afsluiten. Voor deze leden is een strippenkaart de ideale uitkomst. Voordat je strippenkaarten kunt koppelen aan een lid moet je eerst strippenkaarten aanmaken.

Heb je deze items al ingesteld?

Strippenkaarten

Dan kan je verder met onderstaande uitleg.

Strippenkaart koppelen

Om een strippenkaart aan te maken klik je in de ledenlijst op een lid. Je gaat dan naar het detailoverzicht van het gekozen lid.

Klik vervolgens op het tabblad strippenkaart. Hier zie je alle strippenkaarten die een lid heeft.

Via dit overzicht kun je ook een nieuwe strippenkaart koppelen aan het lid. Klik daarvoor op de knop strippenkaart toevoegen.

Nadat je hebt geklikt op de knop opent een scherm waar je een keuze kunt maken uit de aangemaakte strippenkaarten.

Nadat je een keuze hebt gemaakt kun je het bedrag nog wijzigen.

Ook kun je aangeven of de strippenkaart per automatische incasso geïncasseerd moet worden. De factuur die wordt aangemaakt wordt vervolgens in een nieuw sepa bestand geplaatst. Deze optie is overigens alleen aanwezig als je automatische incasso hebt geactiveerd.

Vervolgens kies je wanneer de strippenkaart in moet gaan. Vanaf dan gaat de vervaltermijn – die je hebt ingesteld bij de strippenkaart – lopen.

Als je de strippenkaart opslaat, wordt een factuur aangemaakt van de strippenkaart. Betaalt het lid contact of per pin? Markeer de factuur dan als betaald nadat deze is aangemaakt.

Daarnaast is het ook mogelijk om de strippenkaart automatisch te verlengen. Zo wordt er na verbruik van de laatste credit direct een nieuwe strippenkaart gekoppeld en gefactureerd.

Ook interessant is:

Strippenkaart aanmaken
Abonnement koppelen aan lid