1. Heb je voldoende informatie?

Zorg er voor dat je de naam van het lid weet en wat het lid precies te zien krijgt bij het inloggen. 

Kijk in het profiel van het lid bij Club Account Lid of er al een account is aangemaakt. Zo niet dan kan er een uitnodiging verstuurd worden door op "verstuur welkomstmail" te klikken. 


2. Nieuw wachtwoord/inlog

Als het lid niet kan inloggen dan kan het lid een nieuw wachtwoord aanvragen door op "wachtwoord vergeten" te klikken. Het lid ontvangt nu een mail en kan zo een nieuw wachtwoord in stellen.


Mocht dit niet werken dan kan het zijn dat het ingevoerde e-mailadres niet correct is. Of er kan vanuit het beheerdersportaal in de detailpagina van het lid een aanmeldlink naar het lid gestuurd worden. Zo kan het lid de gegevens opnieuw instellen.


3. Voeg voogd toe

Als het lid nog steeds niet kan inloggen test dit dan zelf uit. Dit kan door een voogd toe te voegen bij het lid via het profiel van het lid; Bewerken; voeg voogd toe. Vul hier je eigen emailadres in. Je kan nu inloggen als voogd door een welkomstmail te versturen naar de voogd. Je kan nu inloggen onder de naam van het lid en kijken of er op deze manier wel ingelogt kan worden. Verwijder na het testen meteen de voogd weer uit het profiel van het lid. 


6. Vraag je collega's om hulp