Stel iDEAL in om het betalen voor leden eenvoudig te maken. iDEAL is de ideale opvolger als automatische incasso mislukt. Betalingen die via iDEAL worden gedaan, worden direct verwerkt in de administratie van GetGrib. Je hoeft de factuur dus niet zelf op 'betaald' te zetten.

Stel iDEAL in om jouw leden betaalgemak te bieden. Als iDEAL is ingesteld dan bevatten alle facturen die gemaild worden een betaallink. Leden kunnen dus via de mail in 1 klik op het iDEAL scherm komen. Facturen die betaald worden met iDeal worden automatisch verwerkt in jouw Grib administratie. Scheelt weer kostbare tijd.

INHOUDSOPGAVE

iDEAL instellen

iDEAL kun je instellen als betaalmethode. Ga hiervoor naar Beheer > Betaalmethoden en klik op de knop Betaalmethode toevoegen. Selecteer vervolgens de optie iDEAL en vul jouw Mollie Live Api key in.

Mollie live api key

Jouw Mollie Live API Key kun je krijgen als je inlogt bij Mollie (https://www.mollie.com/). Ga vervolgens naar Instellingen en maak een profiel aan. In een profiel geef je aan welke betaalmethoden moeten worden geaccepteerd. Nadat je de profiel hebt aangemaakt – of als je al een actief profiel hebben – kun je de Live Api Key verkrijgen door op Live en Test API-keys te klikken.

Als de betaalmethode is ingesteld, dan is het direct actief. Dat wil zeggen dat elke factuur-email die verstuurd wordt een betaallink bevat. Als een factuur op automatische incasso staat, dan zal er geen iDeal link worden verstuurd om dubbele betalingen (via de incasso en via iDeal) te voorkomen. Als een factuur gestorneerd wordt, dan kan je er wel voor kiezen om een betaallink toe te voegen aan de mail naar het lid. Zo vergroot je de kans dat er snel betaald wordt!