Voeg abonnementen toe aan een lid zodat het lid actief wordt. Bij het toevoegen kun je nog aanpassingen maken, zoals een aangepast tarief of facturatiedatum.

Heb je deze items al ingesteld?

Abonnementstype toevoegen

Dan kan je verder met onderstaande uitleg.

Abonnement koppelen

Om een abonnement aan een lid te koppelen moet je eerst abonnementstypen hebben aangemaakt. In een abonnementstype staat een abonnement omschreven (zoals kosten, termijnen, etc).

Om een abonnement te koppelen open je eerst een lid en klik je op het tabblad “Abonnementen”.

Hier zie je een overzicht van alle abonnementen die het lid heeft lopen en op pauze heeft staan.

Zet het filter op inactief om de abonnementen in het verleden terug te zien.

Klik op de knop “Abonnement toevoegen” om een abonnement toe te voegen. Er opent een venster waar je een keuze kunt maken tussen abonnementstypen.

Als je een abonnementstype hebt geselecteerd kun je een aantal instellingen aanpassen.

Bedrag: per lid kun je het bedrag van het abonnement aanpassen.

Korting: Stel een korting in voor het abonnement van dit lid. Je kan kiezen voor en bedrag of een percentage en dit voor één of meerdere maanden instellen.

Automatische incasso: geef aan of het abonnement automatisch moet worden geïncasseerd bij het lid. Deze optie is pas beschikbaar als je automatische incasso hebt geactiveerd bij Beheer > Betaalmethoden.

Zorg dat de bij de gegevens van het lid automatische incasso ook geactiveerd is.

Startdatum: de datum wanneer het abonnement in moet gaan (wanneer het lid voor het eerst gaat sporten). Deze datum is van belang aangezien de tussenperiode berekend wordt op basis van deze datum. De tussenperiode wordt hieronder behandeld.

Eerste factuurdatum: dag waarop het lid de eerste factuur ontvangt. Deze datum staat vast in de instellingen van het abonnementstype. Het is ook mogelijk om deze datum aan te geven bij het abonnementstype. Zo kun je bijvoorbeeld al jouw “boks abonnementen” de 1e van de maand factureren.

Tussenperiode factureren: de periode die het lid sport voordat de eerste betaling plaatsvindt kan opgeteld worden bij de eerste factuur. Zo loop je geen omzet mis.

Extra regels: geeft de mogelijkheid om een losse factuur regel in te voeren.

Ook interessant is:

Automatische incasso met Mollie Recurring
Handmatige Automatische Incasso (Sepa Incasso)