Krijg inzichtelijk wie jouw meest waardevolle leden zijn. Laat leden loyaliteits-punten sparen en motiveer ze! Hoe meer punten een lid verzamelt, hoe waardevoller een lid voor jouw club is!


Krijg dit eenvoudig inzichtelijk met Grib! Bij elke incheck of reservering krijgen leden punten. Geef extra punten door Mijlpalen in te stellen. Dat kan als leden bijv. een jaar lid zijn, 100x zijn geweest of een periode geen no-shows hebben. Je kunt een mijlpaal ook handmatig koppelen aan leden. Na het behalen van een mijlpaal krijgt het lid dit te zien op de inchecktablet en de Club App.


Heb je deze items al ingesteld?

Incheck opmaak


Dan kan je verder met onderstaande uitleg.INHOUDSOPGAVEPuntentelling instellen

Klik links op de pijl naast het Grib logo en vervolgens op Uitdagingen.


Stel als eerste in hoe de punten heten. Geef hier jouw eigen naam aan, zoals “FitCoins”. Dat doe je door op Instellen te klikken op de pagina Loyaliteitspunten.

Je kunt ook instellen dat leden minpunten krijgen bij een no-show (als een lid een reservering maakt en niet komt opdagen). Vervolgens kun je een kortingscode op je inschrijfformulier activeren waarmee leden hun vrienden kunnen uitnodigen om lid te worden bij jou. Leden krijgen hierdoor extra punten en het aangebrachte lid krijgt korting.
Loyaliteitspunten & Jouw Fans

De punten worden elke nacht berekend voor de afgelopen dag. Je kunt zien welke punten zijn uitgedeeld op de pagina Loyaliteitspunten. Je kunt de punten inzien en eventueel correcties maken. Op deze pagina kun je ook zien wie jouw fans zijn. Wie heeft de meeste punten? Dat zijn jouw belangrijkste leden.


Je kunt jouw fans ook per periode bekijken. Maak mijlpalen aan om een nog beter beeld te krijgen van jouw waardevolle leden.
Mijlpalen

Als je de punten hebt ingesteld, dan kun je mijlpalen aanmaken. Met mijlpalen kun je instellen hoe leden extra punten kunnen verdienen. Je kunt leden motiveren om zoveel mogelijk mijlpalen te halen. Hoe meer mijlpalen, hoe meer punten een lid krijgt, hoe waardevoller een lid voor jouw club is!

Alle actieve mijlpalen worden in de Club App en het ledenportaal getoond. Leden kunnen zien wat ze moeten doen om de mijlpaal te behalen.
Mijlpalen instellen

Mijlpalen kun je aanmaken via Mijlpalen en dan de knop Toevoegen. Verzin een leuke naam voor de trofee.

De omschrijving wordt getoond in de Club App en het ledenportaal. Vermeld wat de leden moeten doen om de mijlpaal te behalen.
Trofee

Upload je eigen trofee om het persoonlijk te maken. De trofee wordt getoond in het ledenportaal en de Club App. Je kunt ook instellen dat de trofee - als leden de mijlpaal hebben behaald - op de inchecktablet worden getoond.


Wij raden aan om een trofee met een transparante achtergrond te uploaden. Dit geeft het beste resultaat op de Club App, ledenportaal en de inchecktablet. 
Conditie

Stel vervolgens het vereiste  in wanneer leden de mijlpaal hebben bereikt. Grib berekent dit automatisch als je 1 van de volgende condities instelt: aantal inchecks aantal jaren actief periode no-show.

Het is uiteraard altijd mogelijk om zelf een mijlpaal aan een lid te koppelen.
Meldingen

Tot slot kun je instellen wat er moet gebeuren als een lid de mijlpaal heeft bereikt. Zo kun je een e-mail en push bericht sturen. En een animatie afspelen op de incheck tablet. Je kunt er zelfs een aangepaste melding tonen.
Leden tonen die mijlpaal hebben bereikt

Vanuit de Mijlpalen lijst kun je kiezen voor Resultaten om te kijken welke leden de mijlpaal hebben behaald. Vanuit deze pagina kun je ook handmatig leden toevoegen aan de lijst. Leden krijgen vervolgens een e-mail, push bericht en een incheck melding op de tablet als dit is ingesteld.


Ook interessant is:

Incheck personaliseren
Automatische berichten instellen