Voeg metingtypes toe om te starten met de metingen-module.Toevoegen metingtypes

Als je start met de metingen-module dan heb je nog geen metingtypes in je account. Van een metingtype kun je metingen maken. Een metingtype is bijvoorbeeld BMI. Grib heeft een aantal veel voorkomende metingtypes toegevoegd. Deze kun je - per metingtype - toevoegen aan jouw Grib-account.

Klik op de "Toevoegen" knop om een metingtype te openen. Vanuit hier kun je de naam en omschrijving aanpassen en vervolgens opslaan in jouw Grib-omgeving.


Je kunt zoveel metingtypes toevoegen als je wilt.

Eigen metingtype aanmaken

Naast het toevoegen van standaard metingtypes is het ook mogelijk om je eigen metingtypes aan te maken. Hiervoor heb je een naam en omschrijving nodig. Grib maakt een onderscheid tussen 2 soorten metingtypes, namelijk een waarde en een formule.


Waarde: met een waarde kun je een gewicht, lengte of een andere waarde opslaan. 

Formule: met een formule kun je Grib de waarde laten berekenen op basis van variabelen die je invoert. Een voorbeeld van een formule is de BMI waarbij je de lengte en gewicht van een lid nodig hebt.


Formule

Een formule bestaat uit variabelen. Deze variabelen moet je invoeren als je een meting uitvoert bij een lid. Hieronder wordt een formule voor het berekenen van de BMI als voorbeeld gebruikt.


Variabelen: m (massa), l (lengte) 

Formule: m/(l*l)


Als variabelen maken we de m en l aan. 

Deze kunnen we vervolgens gebruiken in de formule. 

Voeg een variabele toe en voer de volgende waarde in:


Naam: Gewicht

Letter in de formule: m

Eenheid: kg

Omschrijving: Gewicht in KG


De letter in de formule moet in een kleine letter ingevoerd worden.


Als je de variabelen hebt aangemaakt, kun je de formule invoeren. Je kunt alleen de letters gebruiken die je als variabele hebt aangemaakt. 

Aanpassen / verwijderen metingtype 

Je kunt alleen de naam of omschrijving van een metingtype aanpassen. De formule en variabelen zijn niet aan te passen. Mocht je dat wel willen aanpassen, maak dan een nieuw metingtype aan en verwijder het oude metingtype.
Ook interessant is:

Metingen uitvoeren en voortgang bekijken
Fitness schema's