Spam-filters zijn tegenwoordig strenger dan ooit. Bulk-mails (dezelfde soort mails tegelijkertijd versturen) worden door mailprogramma's weleens onterecht als Spam gemarkeerd.

Werking

We maken gebruik van een derde partij genaamd Sendgrid om de "spamscore" zo laag mogelijk te houden. Via Sendgrid of andere partijen is het niet mogelijk om te zien of de mail daadwerkelijk in de spam komt. Een mail die in de spam komt krijgt alsnog de status "delivered". In principe is de mail ook afgeleverd en niet "ongestuurd" gebleven. 


Nu zijn er wel technieken om te achterhalen of een mail "gelezen" is door een lid. Maar dat is helaas niet waterdicht. Denk bijvoorbeeld aan een mail met een pixeltracker. Dit werkt niet meer als e-mailproviders afbeeldingen in de mail niet direct laden. Een leesbevestiging kan dan niet afgevangen worden.

Ondanks deze strenge maatregelen kan Sendgrid ervoor zorgen dat bijna 100% van de mails afgeleverd kan worden.
Mail niet ontvangen

Wat kun je in ieder geval doen?

Controleer of het e-mailadres juist is wat je bij het lid hebt geregistreerd. Als dit klopt kun je bij het lid navragen of de mail in een andere map is terecht gekomen.

Als de mail (nog) in de spamfolder zit, vraag dan aan het lid om de mail als veilig/geen spam te markeren.

Eventueel kan het lid het "afzender e-mailadres" toevoegen aan het adressenboek.


Indien de mail in geen enkele map (ook niet in de spam) voorkomt, dan kan de mail achteraf nog los verstuurd worden door in de detailpagina van het lid op "Bericht versturen" te klikken.

De reden dat de mail helemaal niet doorkomt is vrijwel niet te achterhalen. De ontvangende mailservers van leden kunnen ieder verschillend reageren op een binnenkomende mail.Extra maatregelen

Herinneringen voor lessen, bericht versturen via je de kalender naar leden van een lesmoment, losse berichten. Deze kun je ook via een push notificatie sturen waardoor het bereiken van je leden een nog grotere kans heeft.

Ook interessant is:

Automatische berichten instellen
Bericht sturen