Vergroot de betrokkenheid van jouw leden door nieuwsberichten te plaatsen. Communiceer belangrijk nieuws of leuke weetjes over jouw club/studio. Leden kunnen de nieuwsberichten lezen op het ledenportaal en Club App.

Goede communicatie leidt tot meer betrokkenheid bij jouw leden. Plaats dus regelmatig interessant nieuws over jouw club om jouw leden op de hoogte te houden, via de Club App en het Ledenportaal.

Nieuwsbericht aanmaken

De nieuws module vind je onder Communicatie > Nieuwsberichten. Daar kun je ook een nieuw nieuwsbericht aanmaken.

De inhoud van de mail kan nu worden ingevuld. In het tekstvak zijn een aantal opties om de content op te maken, zoals dikgedrukte, schuine & onderstreepte tekst. Verder is het mogelijk om een link toe te voegen aan de mail en kan de lettergrootte worden aangepast.

Gebruik een foto om het nieuwsbericht op te laten vallen. Dit is niet verplicht, maar een afbeelding zorgt ervoor dat het lid eerder doorklikt.

Selecteer publiek

Per nieuwsbericht is in te stellen of het beschikbaar moet zijn voor een aangegeven publiek.

Zo kun je instellen dat leden met specifieke abonnementen of leden die een bepaalde les volgen het nieuwsbericht kunnen lezen.

Publiceren en notificaties

Als het nieuwsbericht is opgeslagen, dan is deze niet direct te zien door het lid. Het bericht moet namelijk eerst gepubliceerd worden.

Vanuit de maillijst is het mogelijk om nieuwsberichten te publiceren. Bij het publiceren kun je ook aangeven dat er een Push notificatie via de Club App en/of een E-mail notificatie naar het lid verstuurd moet worden. Zo zorg je ervoor dat jouw leden het nieuwsbericht niet missen.

De notificaties worden alleen gestuurd naar leden die staan aangegeven als publiek.

• Push notificatie: de titel van het nieuwsbericht wordt als push bericht via de Club App naar het lid gestuurd
  • E-mail notificatie: de titel van het nieuwsbericht wordt als onderwerp en de tekst van het nieuwsbericht als e-mailtekst verstuurd.

Is het nieuwsbericht tijdelijk? Voer dan een verloopdatum in. Het nieuwsbericht verdwijnt automatisch op die dag.