Stuur mails over gebeurtenissen in jouw Club/Studio. Aan de mail kun je bijlages koppelen en een link toevoegen waarmee leden in 1x kunnen inloggen op het ledenportaal (zonder in te loggen met email adres en wachtwoord).

Grib biedt een handige mailing module waarmee jij eenvoudig kunt communiceren met jouw leden. Het grote voordeel is dat jouw ledenbestand actueel is. Zo bereik je altijd de juiste, en meest recente, leden. Handig als je bijvoorbeeld dicht bent met een feestdag of een nieuwe les introduceert.

Heb je deze items al ingesteld?

Inschrijfformulier

Dan kan je verder met onderstaande uitleg.

INHOUDSOPGAVE

Aanmaken van een mail

De mailing-module vindt je onder Communicatie > Mailing. Via de knop “Mail aanmaken” maak je een nieuwe mail.

In het eerste scherm stel je de "Naam" en het "Onderwerp" van de mail in. De naam van de mailing komt terug in de lijst van Mailing. Kies een logische naam waaraan je de mail makkelijk kunt herkennen.

Het onderwerp van de mail is het onderwerp waarmee de mail wordt verstuurd. Kies een duidelijk onderwerp zodat het lid weet waar de mail over gaat.

Door "Voeg login-link ledenportaal toe" op ja zetten, zorg je ervoor dat leden via een link in deze mail direct zijn ingelogd in het Ledenportaal.

Voeg eventueel ook een bijlage toe aan deze mail door een bestand te uploaden.

Content

Als de naam en het onderwerp zijn ingesteld, kan bepaald worden welk type mail verstuurd moet worden. Bij "Paragraaf layout" heb je de keuze uit een mail met tekst of een mail met tekst en afbeelding.

Onder "Knop" kan je een keuze maken of je een link naar een "inschrijfformulier" of naar "website link" wilt toevoegen.

De inhoud van de mail kan nu worden ingevuld. In het tekstvak zijn een aantal opties om de content op te maken, zoals dikgedrukte, schuine & onderstreepte tekst. Verder is het mogelijk om een link toe te voegen aan de mail en kan de lettergrootte worden aangepast. De vervangcode {lid} wordt bij het versturen vervangen door de naam van het lid. Zo maak je de nieuwsbrief persoonlijker.

Voorbeeld mail

Voordat de mail verstuurd wordt naar jouw leden, raden wij aan om deze eerst te bekijken of naar jezelf te versturen. Klik in je mailing lijst op het pijltje achter de mail en selecteer “ Bekijk voorbeeld” of “Versturen naar jezelf”.

De mail wordt dan verstuurd naar het e-mail adres dat staat ingesteld onder Beheer > Club gegevens. Controleer de mail in jouw eigen mailbox op o.a. tekst voordat alle leden de mail ontvangen.

Versturen naar leden

Als je tevreden bent over de mail die je hebt aangemaakt, dan is het tijd om deze te versturen naar jouw leden. Klik daarvoor op Versturen. Er opent een scherm waarin je kunt aangeven naar welke leden de mail verstuurd moet worden:

• Alle actieve leden: alle leden in Grib met een actief abonnement of strippenkaart

• Alle actieve abonnees: alle leden in Grib met een actief abonnement

• Alle actieve bedrijven: Bedrijven met een actief overkoepelend abonnement.

• Alle actieve strippenkaart houders: alle leden in Grib met een actieve strippenkaart.

• Alle gebruikers/coaches: alle medewerkers / trainers / coaches in Grib

• Selecteer abonnementstypen: maak een keuze uit actieve abonnementen.

• Selecteer strippenkaart(en): maak een keuze uit actieve strippenkaarten

• Selecteer lessen: kies 1 of meerdere lessen om de mail naar te versturen.

• Selecteer leden: zoek naar leden die je wilt mailen.

• Selecteer tags: aangemaakte tags selecteren.

Let op, alle gepauzeerde abonnementen worden bij de mailing als actief gezien en zullen dus ook meegenomen worden met de mailing.

Als je de keuze hebt gemaakt kun je op "Versturen" klikken om de mail te versturen. Het kan even duren voordat de mail verstuurd is. Meestal zal dit binnen een paar minuten zijn.

AVG

De gegevens van leden die langer dan 3 maanden inactief zijn moeten volgens de AVG-wet worden verwijderd.
Leden die langer dan 3 maanden inactief zijn komen in het overzicht bij Leden > AVG inactieve leden terecht. Grib verwijderd leden niet automatisch, dit kan je zelf doen bij dit overzicht.

In verband met deze AVG-wet mogen er dus ook geen mails naar inactieve leden verstuurd worden.

Ook interessant is:

Nieuwsbericht plaatsen