Vergroot de betrokkenheid van jouw leden door nieuwsberichten te plaatsen. Communiceer belangrijk nieuws of leuke weetjes over jouw club/studio. Leden kunnen de nieuwsberichten lezen op het ledenportaal en Club App.


Goede communicatie leidt tot meer betrokkenheid bij jouw leden. Plaats dus regelmatig interessant nieuws over jouw club om jouw leden op de hoogte te houden, via de Club App en het Ledenportaal.
Nieuwsbericht aanmaken

De nieuws module vind je onder Communicatie > Nieuwsberichten. Daar kun je ook een nieuw nieuwsbericht aanmaken.


Er zijn een aantal stijl opties beschikbaar voor jouw tekst, zoals dikgedrukt en schuingedrukt. Verder is het mogelijk om linkjes te plaatsen in jouw nieuwsbericht (naar bijvoorbeeld jouw eigen website).

Gebruik een foto om het nieuwsbericht op te laten vallen. Dit is niet verplicht, maar een afbeelding zorgt ervoor dat het lid eerder doorklikt.
Selecteer publiek

Per nieuwsbericht is in te stellen of het beschikbaar moet zijn voor een aangegeven publiek.

Zo kun je instellen dat leden met specifieke abonnementen een nieuwsbericht kunnen lezen of leden die een bepaalde les hebben gevolgd.
Publiceren en notificaties

Als het nieuwsbericht is opgeslagen, dan is deze niet direct te zien door het lid. Het bericht moet namelijk gepubliceerd worden.


Vanuit de lijst is het mogelijk om nieuwsberichten te publiceren. Bij het publiceren kun je ook aangeven dat er een Push notificatie naar de Club App en/of een E-mail notificatie naar het lid verstuurd moet worden. Zo zorg je ervoor dat jouw leden het nieuwsbericht niet missen.

De notificaties worden alleen gestuurd naar leden die staan aangegeven als publiek.

  • Push notificatie: de titel van het nieuwsbericht wordt als push bericht naar de Club App gestuurd
  • E-mail notificatie: de titel van het nieuwsbericht wordt als onderwerp en de tekst van het nieuwsbericht als e-mailtekst verstuurd.


Is het nieuwsbericht tijdelijk? Voer dan een verloopdatum in. Het nieuwsbericht verdwijnt automatisch op die dag.
Ook interessant is:

Nieuwsbrief maken en versturen
Automatische berichten instellen
Bericht sturen