Maak je gebruik van OneFit? Dan hebben we goed nieuws! Wij hebben een koppeling gemaakt met OneFit waarmee jouw lesrooster bijgewerkt wordt in OneFit. Per lesmoment kun je de OneFit-beschikbaarheid aangeven.

Met de integratie kun je je Grib-rooster koppelen aan OneFit. Jij bepaalt welke lessen beschikbaar zijn in OneFit. Hieronder staat uitgelegd hoe je de koppeling instelt en aanpast.

Koppeling activeren

De koppeling kan alleen worden geactiveerd door Grib. Neem contact op met Grib om de koppeling

te activeren.

1. Koppeling instellen

Als de koppeling is ingesteld kun je vervolgens je lessen OneFit-geschikt maken.

Dat doe je door naar Reserveringen > Lessen te gaan en een les te bewerken.

Onderaan de pagina zie je de optie om een OneFit-categorie te selecteren.

Als je niet wilt dat de les te reserveren is door OneFit klanten, stel deze dan in op de optie "Niet Beschikbaar In OneFit".

2. Beschikbare plekken instellen

Als je de les gekoppeld hebt aan een OneFit categorie, dan kun je per lesmoment het aantal beschikbare OneFit-plekken instellen.

Klik daarvoor op Bewerken bij een lesmoment. In de popup kun je vervolgens de OneFit-beschikbaarheid aangeven.

Als je de beschikbaarheid op 0 instelt, dan is het lesmoment niet te reserveren door OneFit-klanten.

Belangrijk om te weten: jouw klanten hebben voorrang. Als de les al volgeboekt is door jouw leden, dan kunnen er geen OneFit-klanten meer reserveren.

De reserveringen worden real-time bijgehouden. Als een OneFit-klant reserveert, dan worden de beschikbare plekken voor die les aangepast in Grib. Andersom wordt het ook bijgehouden: als een Grib-klant reserveert, dan worden de beschikbare plekken in OneFit aangepast (tenzij de reservering binnen de limiet valt).

3. Les Synchroniseren

Als je klaar bent met de lesmomenten in te stellen, dan kun je de les synchroniseren met OneFit. Doe dat door op de blauwe knop bovenaan de lesmomenten te klikken. De les wordt dan aangemaakt in OneFit.

Op deze manier kun je een les ook aanpassen in OneFit. Pas de beschikbare plekken aan en klik op de knop Synchroniseren met OneFit.

Lessen aanpassen

1. Beschikbaarheid van een lesdag aanpassen

Het is mogelijk om de beschikbaarheid van een specifieke lesdag aan te passen, bijvoorbeeld bokszaktraining van a.s. vrijdag om 14:00. Dit doe je via de kalender van Grib. Klik daarvoor op Reserveringen. Vervolgens klik je - in de kalender - op een les en aan de rechterkant op het potloodje. In de popup die verschijnt kun je het aantal beschikbare plekken aanpassen (aantal externe reserveringen). Deze aanpassing wordt - na het opslaan - direct uitgevoerd in OneFit. Je hoeft de les dus niet opnieuw te synchroniseren.

2. Locatie van les aanpassen

Geef jij les op meerdere locaties (adressen), dan moet jij de adresgegevens - per afwijkende locatie - aangeven in Grib. Op deze manier kunnen OneFit leden op inchecken op de juiste locatie.

Ga naar Reserveringen > Lokalen om een nieuw lokaal aan te maken. Vul hier de adresgegevens en de lengte- en breedtegraad in, zodat OneFit het juiste adres kan plaatsen bij de les.

De lengte- en breedtegraad kun je eenvoudig berekenen via de link die vermeld staat bij het invoerveld.

Let op: Heb je de adresgegevens aangepast van lessen die al zijn gesynchroniseerd? Vergeet dan niet opnieuw te synchroniseren, zodat de wijzigingen doorkomen.

Ook interessant is:

Koppeling Van Hoek & Partners