In Grib kan je zelf een voedingsschema aanmaken voor jouw leden of je kan een voedingsschema laten maken door middel van AI voor jouw leden. Voedingsschema aanmaken

Zelf een voedingsschema aanmaken in Grib doe je door onder het kopje Voeding naar Schema’s te gaan. Vervolgens klik je rechts boven op Voedingsschema aanmaken. Geef het voedingsschema een naam (bijvoorbeeld de naam van het lid), omschrijving en selecteer het doel. 


Vervolgens klik je op Week toevoegen. Als je op een dag van die week klikt, dan kan je de maaltijden voor die dag toevoegen door op +Maaltijd toevoegen te klikken. Je kan ook filters aanvinken zoals de soort maaltijd (ontbijt, lunch, avondeten, snack), de moeilijkheidsgraad, bereidingstijd, of je kan filteren op tags. 


Voeg per dag en per eetmoment de maaltijden toe. Vervolgens kan je een nieuwe week toevoegen en voor die week de maaltijden toevoegen. Als je 1 week invult en het schema voor 6 weken laat doorlopen, dan zal die ingevulde week 6 weken herhaald worden. Als je 2 weken invult en het schema 6 weken laat doorlopen dan zullen die 2 weken steeds herhaald worden.