In Grib kan je zelf een voedingsschema aanmaken voor jouw leden of je kan een voedingsschema laten maken door middel van AI voor jouw leden. Je hoeft alleen bepaalde gegevens in te vullen en er wordt automatisch een voedingsschema voor jouw lid gegenereerd.

Voedingsschema aanmaken AI

Een voedingsschema maak je snel en makkelijk in Grib met AI door naar het PT dashboard te gaan en vervolgens het profiel van een lid te openen. Vervolgens ga je naar Voedingsschema’s en klik je op Grib AI

Hier vul je alle gegevens in van het lid, zoals leeftijd, lengte, huidige gewicht, geslacht en eventueel het vetpercentage. Ook selecteer je het doel van het lid, geef je het huidige activiteitsniveau aan en vul je het aantal calorieën per dag in waar het schema rekening mee moet houden.

Daarnaast kan je de verhoudingen instellen, zoals hoeveel koolhydraten, eiwitten en vet het lid binnen moet krijgen of de verhouding tussen ontbijt, lunch, avondeten en tussendoortjes. Bijvoorbeeld als een lid klein wilt ontbijten en een wat stevigere lunch wilt, dan kan dat aangegeven worden.

Ook kan je de voorkeuren van het lid doorgeven. Bijvoorbeeld wat het favoriete eten is van het lid, wat het lid liever niet wilt eten of eventuele allergieën.

Als alles is ingevuld, klik je op Genereren. Binnen een aantal minuten wordt er een voedingsschema voor jouw lid gegenereerd in Grib! Stel vervolgens de startdatum in en sla het voedingsschema op bij het lid. Het schema is nu gekoppeld aan het lid.