Maak faciliteiten aan die leden kunnen reserveren. Jij geeft de beschikbaarheid op (bijv. elke maandag tussen 09:00 en 20:00) en leden kunnen een vaste tijdseenheid (bijv. 1 uur) reserveren. Voorbeelden van faciliteiten zijn Squashbanen, Zonnebanken, maar ook afspraken met coaches.
INHOUDSOPGAVE
Faciliteit aanmaken

Via de navigatie kun je naar Reserveringen > Faciliteiten waar je een nieuwe faciliteit aan kunt maken.


Instellingen

De belangrijkste instellingen worden hieronder toegelicht.


Naam, omschrijving en afbeelding

De naam en omschrijving van de faciliteit worden getoond in het ledenportaal en de Club App. Vermeld hier o.a. om welke faciliteit het gaat (bijv. Squashbaan) en vermeldt een goede omschrijving.

Je kunt ook met kleuren werken zodat leden de faciliteit aan de kleur kunnen herkennen.

Ook is er ruimte om een afbeelding te uploaden bij de faciliteit. De afbeelding wordt ook getoond als een lid de faciliteit opent.


Tijdsduur

Bij de faciliteit stel je in wat de tijdsduur is van 1 reservering en geef je aan hoeveel credits 1 reservering kost. Dat kan bijvoorbeeld 1 uur zijn. Wil een lid 2 uur reserveren? Dan kan het lid 2x een reservering maken en gaan er 2 credits van het abonnement of strippenkaart af.


Tijdsblokken

Standaard toont Grib een kalender per 15 minuten. Als je tussen 09:00 en 20:00 kan reserveren, dan maakt Grib hier blokken van 15 minuten van, dus kan de starttijd elke 15 minuten zijn vanaf 09:00 (dus 09:15 tot 10:15, 09:30 tot 10:30, etc). Bij de faciliteit kun je instellen hoe de tijdsblokken moeten worden ingesteld. Zo kun je instellen dat de lengte van een blok niet 15 minuten is, maar bijv. 1 uur. Zo kunnen leden alleen per heel uur reserveren vanaf 09:00 (dus 09:00 tot 10:00, 10:00 tot 11:00, etc).

Dit stel je in bij het kopje "Lengte blok instellen".Reservering bevestigen

Wil je dat een reservering pas actief is als jij het goedkeurt? Dan kun je de optie Reservering Bevestigen activeren. Het lid krijgt na de reservering een melding te zien dat de reservering is ingediend en pas actief is als het wordt goedgekeurd. Er wordt tevens een mail gestuurd naar jou en naar het lid. De inhoud van de mail kun je aangeven bij deze instelling.


Het bevestigen van een reservering kan via de Club App door een coach gebeuren door de faciliteit te openen. Hier worden de reserveringen en niet-bevestigde reserveringen getoond. Vanuit hier kan de coach de reservering goedkeuren of afkeuren. Bij het goedkeuren gaat er een mail naar het lid, bij het afkeuren moet de coach zelf een bericht tikken.

Het bevestigen van een reservering kan ook online. Ga daarvoor naar Reserveringen en klik op het tabblad Faciliteiten om de faciliteit op te zoeken en goed- of af te keuren.


Aantal deelnemers

Bij de faciliteit kun je het aantal deelnemers per reservering aangeven. Voor bijv. een squashbaan is dit 2 per baan. Bij het maken van een reservering moet het lid een ander lid toevoegen op basis van het lidnummer. Het lid voert dus het lidnummer van degene in met wie de reservering gemaakt moet worden en dat lid wordt vervolgens toegevoegd aan de reservering. Het lid kan ook een gast toevoegen in plaats van een lid. In dat geval moet de naam, e-mailadres en telefoonnummer van de gast worden ingevoerd.


Reservering aanschaffen

Wil je de mogelijkheid bieden aan leden (en niet-leden) om een losse reservering aan te schaffen? Dan kun je dit activeren bij de plugin. Geef het bedrag op dat betaald moet worden. Er moet vervolgens met iDeal worden betaald voordat de reservering gemaakt is.

Als je gast-reserveringen toelaat dan kun je een plugin op je website plaatsen. De link naar deze plugin vindt je in de faciliteiten-lijst en kan door een webbouwer op je website worden geplaatst.


Koppelen aan abonnement en strippenkaart

Als je een faciliteit hebt aangemaakt dan moet deze nog gekoppeld worden aan de abonnementen en strippenkaarten, zodat leden een reservering kunnen maken.Beschikbaarheid aangeven

Als je de basisgegevens van de faciliteit hebt aangemaakt kun je de beschikbaarheid aangeven. De beschikbaarheid geef je per dag aan (bijv. maandag tussen 09:00 en 21:00). Per beschikbaarheid geef je aan welke lokalen gereserveerd kan worden.

Wil je een pauze toevoegen? Dan moet je voor een dag 2 beschikbaarheden aanmaken, bijvoorbeeld maandag tussen 09:00 - 12:00 en maandag tussen 13:00 - 21:00.Faciliteit reserveren door lid

Leden kunnen een reservering maken via het ledenportaal en de Club App als ze het juiste abonnement of strippenkaart hebben. Hebben ze dat niet en heb je ingesteld dat de faciliteit los aan te schaffen is, dan zien ze de faciliteit ook met een betaalknop.Faciliteit reserveren door coach

Coaches kunnen een reservering maken namens een lid of gast. Dat kan onder Reserveringen > Kalender faciliteit selecteren of via de Club App. In de Club App klik je op Mijn Rooster en vervolgens op het plus-icoon bovenin beeld.
Wat ook interessant is:

  

Workshops
Agenda
Roosters
Boekingen