Heb je een les deze week die onverhoopt niet door kan gaan? Volg onderstaande stappen om je leden netjes op de hoogte te stellen.

Lesmoment annuleren

Voor het annuleren van een les ga je naar Reserveringen > Kalender. Klik op de les en vervolgens op het prullenbak naast de naam van de les. In de popup kun je aangeven of je een bericht (email, push, sms) wilt sturen naar alle leden (en ouders) die hebben gereserveerd. Nadat je de tekst hebt ingevoerd klik je op “Les annuleren”.

Deze instelling is ook via de Club App te doen.

Meerdere lessen annuleren

Stel je hebt een vakantie of periode waarin geen lessen beschikbaar zijn. Dan kan je via Reserveringen > Kalender meerdere lessen eruit halen. Selecteer het tabje lessen en klik op "Lessen annuleren". In het volgende scherm kun je een begin- en einddatum instellen, om aan te geven in welke periode de lessen komen te vervallen. Je kan daarbij ook nog een selectie maken van de lessen die geannuleerd worden. Bij het annuleren van meerdere lessen krijgen leden geen bericht, maar kunnen dit wel in de app of het ledenportaal zien.

Ook kun je hier lessen uit je (pt) agenda of faciliteiten annuleren.

Geannuleerde lessen herstellen

Heb je een les er per ongeluk uitgehaald? Dan kun je via Reserveringen > Geannuleerde lessen de les weer terughalen. Klik in de lijst op het icoontje waarmee je de les kan terughalen en bevestig met Ok. Vink lessen aan als je er meerdere tegelijk wilt terughalen en klik op herstellen en op Ok.

Vakantieperiode instellen

Om een vakantieperiode in te stellen bij een abonnement ga je naar Beheer > Abonnementstypen klik rechts op het pijltje bij het desbetreffende abonnement en selecteer "Bewerken". Voer bij het tabje "Vakantieperiode" de data in.

Leden met dit abonnement zullen over deze periode geen contributie betalen. Deze vakantieperiode wordt automatisch opgeslagen voor het volgende jaar. Wil je de vakantieperiode niet het volgende jaar in laten gaan? Zet de vakantieperiode dan uit na de vakantieperiode van dit jaar.

Kijk ook eens naar:

Abonnement van lid pauzeren