Betrokken leden blijven vaak langer lid. Stuur met GetGrib automatisch berichten naar leden op belangrijke momenten, zoals een verjaardag. Maar ook als een lid 100x heeft ingecheckt of juist enkele weken niet is geweest.

Houdt je leden betrokken door automatische e-mails of push berichten in te stellen. Stel bijvoorbeeld in dat GetGrib automatisch berichten stuurt als een lid jarig is, maar ook als een lid enkele weken niet is komen sporten.

INHOUDSOPGAVE

Aanmaken van een automatisch bericht

Automatische berichten kun je instellen onder Communicatie > Automatische berichten. Check wel even of jij als gebruiker bij Beheer > Gebruikers deze rol hebt.

Als eerste stel je de naam van het bericht in. De naam wordt getoond in de lijst van alle automatische berichten. Kies een naam die je kunt herkennen in de lijst.

Conditie

Als conditie zijn er 4 mogelijkheden. De mogelijkheden worden hieronder uitgelegd.

• Op verjaardagen: er wordt een bericht gestuurd op de verjaardag van een lid. Als je het op de dag zelf wilt versturen, zet je het aantal dagen van tevoren op 0 dagen.
  • Na aantal inchecks: stuur automatisch een bericht als een lid een aantal keren heeft ingecheckt (bijv. na 10x). Het aantal keer kun je instellen als je deze optie hebt geselecteerd.
  • Na aantal dagen afwezigheid: stuur automatisch een bericht als een lid een aantal dagen niet heeft ingecheckt. Stel bijvoorbeeld in dat een lid na 3 weken afwezigheid een push bericht ontvangt om hem of haar actief te houden.
  • Volgende dag na een no-show: als een lid heeft gereserveerd voor een les of faciliteit, maar niet is komen opdagen.

Bericht

Stel in welk bericht verstuurd moet worden als bovenstaande conditie is bereikt. Je kunt bijvoorbeeld kiezen uit een push bericht op de Club app. Je hebt hiervoor wel de Club app nodig.

Een andere mogelijkheid is om een e-mail naar het lid te sturen. Handig als je geen Club app hebt of leden per mail wilt bereiken.

De laatste optie is om geen bericht te sturen. Je kunt namelijk ook een bericht op de incheck tablet plaatsen (zie hieronder).

Incheck melding

Naast het sturen van een automatisch bericht is het ook mogelijk om een melding te tonen op de incheck tablet. Deze melding wordt getoond als de conditie is bereikt en het lid gaat inchecken. Zo hou je de leden betrokken bij jouw club.

Let wel, als het lid een persoonlijke incheck melding heeft wordt deze altijd getoond.

Actief maken

Als je het bericht hebt aangemaakt moet je deze nog activeren. Dit kan vanuit de lijst van alle automatische berichten. Hier zie je ook de verstuur geschiedenis (wanneer het bericht is verstuurd en naar welke leden).

Nieuwsbrief maken en versturen
Nieuwsbericht plaatsen