Stuur mails over gebeurtenissen in jouw Club/Studio. Aan de mail kun je bijlages koppelen en een link toevoegen waarmee leden in 1x kunnen inloggen op het ledenportaal (zonder in te loggen met email adres en wachtwoord).

Grib biedt een handige nieuwsbrief module waarmee jij eenvoudig kunt communiceren met jouw leden. Het grote voordeel is dat jouw ledenbestand actueel is. Zo bereik je altijd de juiste, en meest recente, leden. Handig als je bijvoorbeeld dicht bent met een feestdag of een nieuwe les introduceert.

Heb je deze items al ingesteld?

Inschrijfformulier

Dan kan je verder met onderstaande uitleg.

INHOUDSOPGAVE

Aanmaken van een nieuwsbrief

De nieuwsbrief-module vindt je onder Communicatie > Mailing. Via de knop “Mail aanmaken” maak je een nieuwe nieuwsbrief.

In het eerste scherm stel je de "Naam" en het "Onderwerp" van de mail in. De naam van de mailing komt terug in de lijst van Mailing. Kies een logische naam waaraan je de mailing makkelijk kunt herkennen.

Het onderwerp van de mail is het onderwerp waarmee de mail wordt verstuurd. Kies een duidelijk onderwerp zodat het lid weet waar de nieuwsbrief over gaat.

"Voeg login-link ledenportaal toe" op ja zetten, zorgt ervoor dat leden via een link in deze mail direct zijn ingelogd in het Ledenportaal.

Voeg eventueel ook een bijlage toe aan deze mail door een bestand te uploaden.

Content

Als de naam en het onderwerp zijn ingesteld, kan bepaald worden welk type nieuwsbrief verstuurd moet worden. Bij "Paragraaf layout" heb je de keuze uit een nieuwsbrief met tekst of een nieuwsbrief met tekst en afbeelding.

Onder "Knop" kan je een keuze maken of je een link naar een "inschrijfformulier" of naar "website link".

De inhoud van de nieuwsbrief kan nu worden ingevuld. In het tekstvak zijn een aantal opties om de content op te maken, zo is er dikgedrukt, schuin & onderstreept. Verder is het mogelijk om een link toe te voegen aan de mail en kan de lettergrootte worden aangepast. De vervangcode {lid} wordt bij het versturen vervangen door de naam van het lid. Zo maak je de nieuwsbrief persoonlijker.

Voorbeeld nieuwsbrief

Voordat de nieuwsbrief verstuurd wordt naar jouw leden, raden wij aan om deze eerst te bekijken of naar jezelf te versturen. Klik in je mailing lijst op het pijltje achter de nieuwsbrief en selecteer “ Bekijk voorbeeld” of “Versturen naar jezelf”.

De nieuwsbrief wordt verstuurd naar het e-mail adres dat staat ingesteld onder Beheer > Mijn gegevens. Controleer de nieuwsbrief in jouw eigen mailbox op o.a. tekst voordat alle leden de nieuwsbrief ontvangen.

Versturen naar leden

Als je tevreden bent over de nieuwsbrief die zojuist is aangemaakt, dan is het tijd om deze te versturen naar jouw leden. Klik daarvoor op versturen. Er opent een scherm waarin je kunt aangeven naar welke leden de nieuwsbrief verstuurd moet worden:

• Alle actieve leden: alle leden in Grib met een actief abonnement of strippenkaart

• Alle actieve abonnees: alle leden in Grib met een actief abonnement

• Alle actieve bedrijven: Bedrijven met een actief overkoepelend abonnement.

• Alle actieve strippenkaart houders: alle leden in Grib met een actief abonnement

• Iedereen (ook naar niet-leden): alle leden in Grib met of zonder actief abonnement of strippenkaart.

• Selecteer abonnementstypen: maak een keuze uit actieve abonnementen.

• Selecteer strippenkaart(en): maak een keuze uit actieve strippenkaarten

• Selecteer lessen: kies 1 of meerdere lessen om de mail naar te versturen.

• Selecteer leden: zoek naar leden die je wilt mailen.

• Selecteer tags: aangemaakte tags selecteren.

Vink "Verstuur ook naar gebruikers/coaches" om ook deze op de hoogte te houden middels de nieuwsbrief.

Als je de keuze hebt gemaakt kun je op "Versturen" klikken om de nieuwsbrief te versturen. Binnen enkele minuten wordt jouw nieuwsbrief verstuurd.