Heb je merchandise die je graag aan je leden wilt aanbieden? Verkoop eenvoudig je producten via de Grib webshop.

INHOUDSOPGAVE

Webshop instellen

Als de webshop voor je is geactiveerd, dan kun je deze vinden en beheren onder de kassa in Grib.

Maak als eerste categorieën aan. De webshop van Grib werkt namelijk op basis van categorieën.

Ga daarvoor naar Producten > Categorieën en voeg 1 of meerdere categorieën toe in het kopje webshop.

Onder Beheer > Webshop kun je bevestigingsmails instellen die naar het lid en/of naar jou gaan.

Producten aanmaken

Als je dit hebt ingesteld kun je vervolgens producten aanmaken en koppelen aan de webshop categorie. Klik op Producten en vervolgens op de knop Product toevoegen. Vul de gegevens (naam, bedrag, etc) in en upload een foto. Aan de rechterkant selecteer je minimaal 1 webshop categorie.

Synchroniseren met webshop

Deze stap geldt alleen als je een online webshop hebt van Grib.
Als je 1 of meerdere producten hebt toegevoegd dan kun je de webshop gaan synchroniseren. De nieuwste producten uit Grib worden vanaf dan getoond in de webshop. Klik op Producten en vervolgens op de blauwe knop Synchroniseer webshop. Het kan enkele minuten duren voordat het nieuwe aanbod op de webshop zichtbaar is.

Bestelling afhandelen

Als leden een bestelling hebben geplaatst ontvang jij een mail. De order wordt vervolgens aangemaakt onder Verkoop Historie > Webshop. Hier kun je per order aangeven of het is afgehandeld. Klik daarvoor op de knop "Bekijken" (bij de order). In een popup worden de details van de order getoond. Hier kun je vervolgens aangeven dat de order is afgehandeld door op de statusknop te klikken.

Pagina's instellen

De webshop heeft een aantal standaard pagina's waar je de tekst van moet invullen. Deze kun je vinden door in te loggen op de admin omgeving van je webshop en vervolgens in het menu op Get Grib te klikken. Hier kom je uit op de instellingen pagina van de webshop plugin. Als je klikt op het tabblad Webshop kun je onderaan de pagina's invullen.

Ook interessant is:

Shop in het ledenportaal
Kassa instellen