Leden kunnen via het ledenportaal gemakkelijk en snel abonnementen of strippenkaarten afsluiten in de shop. Om gebruik te kunnen maken van de shop is het van belang dat de shop is geactiveerd. Het activeren van de shop kan via het beheerdersportaal via Beheer > Ledenportaal tabje "Shop".

Shop bekijken

Eenmaal ingelogd in het ledenportaal kunnen leden de shop bekijken door op ‘Shop’ te klikken in het navigatiemenu.

Vanuit de app klikt men eerst op "Ledenportaal" in het navigatiemenu om naar het ledenportaal te gaan en aankopen te doen.

Zichtbaarheid

Voordat de abonnementen, strippenkaarten en workshops zichtbaar zijn in de shop moeten ze beschikbaar worden gesteld. De workshops worden standaard weergegeven in de shop.

Het beschikbaar stellen van een abonnement of strippenkaart doe je in het beheerdersportaal.

Via Beheer > Abonnementstypen of Strippenkaarten kun je het dropdown menu rechts van het abonnement of de strippenkaart "Shop instellingen" selecteren. De optie "Tonen in shop" zet je op ja.

Omschrijving: hier kun je beschrijven wat het abonnement of de strippenkaart inhoudt.

Incassomachtiging afgeven (alleen bij abonnementen): Zet dit op ja als het lid moet akkoord gaan met de maandelijkse incasso om dit abonnement af te sluiten. Indien deze nog niet bekend is zal het lid zijn IBAN moeten invullen.

Machtigingsformulier (alleen bij abonnementen): om een machtiging te laten tekenen kun je een formulier selecteren die je bij Beheer > Machtigingsformulieren hebt ingesteld.

Eerste termijn betalen via iDEAL (alleen bij abonnementen): Zet deze op ja om bijvoorbeeld de eerste maand van het abonnement direct met iDEAL te laten betalen. LET OP, voor de strippenkaarten en workshops is het van belang dat je iDEAL als betaalmethode hebt ingesteld. Meld je aan bij Mollie en stel deze in via Beheer > Betaalmethoden in.

Les selecteren: Je kunt instellen dat er bij een afname van een abonnement, 1 les en lesmoment gekozen moet worden. Voor de strippenkaart wordt er op basis van het aantal strippen de les achter elkaar gereserveerd. De reservering termijn in dagen die is ingesteld bij de les wordt hiermee overruled.

Bevestigingsmail: Stuur een bevestiging per mail voor het gekozen abonnement of strippenkaart.

In de shop staan alle beschikbare abonnementen, strippenkaarten en workshops voor leden om af te sluiten. Het lid kan "Bekijk abonnement", "Bekijk strippenkaart"  of "Bekijk Workshop" klikken om meer informatie te bekijken over het geselecteerde product.

Abonnement afsluiten

Om een abonnement af te sluiten klikt het lid op ‘Bekijk abonnement’ voor het abonnement dat hij/zij wilt afsluiten. Te zien is de beschrijving, kosten en duur van het abonnement. Door op ‘Bestellen’ te klikken verschijnt er nog een klein overzicht van de bestelling. Vervolgens klikt het lid op ‘Aanschaffen’ om de bestelling te bevestigen. Als het lid automatische incasso heeft geactiveerd wordt de betaling automatisch geregeld. Zo niet wordt er afhankelijk wat je instelt een IBAN gevraagd of een openstaande factuur geplaatst bij het lid.

Strippenkaart of workshop aanschaffen

Om een strippenkaart of workshop aan te schaffen in het ledenportaal, klikt het lid op ‘Bekijk strippenkaart’ of 'Bekijk Workshop' . Er verschijnt een klein overzicht van de beschrijving, kosten. Het lid kan verder door op ‘Bestellen’ te klikken. Vervolgens klikt het lid op ‘Aanschaffen’ om de bestelling te bevestigen. Tot slot komt het lid op een betaalpagina waar het product kan worden afgerekend.

Ook interessant is:

Verkopen via de webshop
Kassa instellen
Inloggen op het ledenportaal
Reserveren in het ledenportaal