Via Grib is het mogelijk om jouw leden alvast in te laten schrijven voor het volgende seizoen. Dit kun je al starten tijdens je huidige seizoen. Plan deze stappen op tijd in en neem contact op met onze supportdesk mocht je hier hulp/advies bij nodig hebben.


In onderstaande stappen gaan wij er vanuit dat je al een huidig inschrijfformulier hebt, zo niet, dan moet je deze eerst aanmaken.

Einddatum instellen bij abonnementen en lessen

Wil je dat alle huidige abonnementen en lessen moeten eindigen op een bepaalde datum, dan kun je dit aangeven aan ons. Wij zullen dit instellen bij alle leden, zodat ze na deze datum geen abonnement hebben en niet zijn gekoppeld aan een les.Instellen abonnementen

Onder Beheer > Abonnementstypen staan alle abonnementstypen die je aanbiedt. Je kunt de abonnementstypen instellen dat ze ingaan vanaf een bepaalde datum (de startdag van het nieuwe seizoen). Hoe je dit instelt is afhankelijk van de instellingen van abonnementstype.


• Abonnementstypen blokken

Heb je abonnementstypen ingesteld met een looptijd in blokken, dan voeg je een nieuw blok toe voor het nieuwe seizoen. Aan het blok stel je de startdatum, einddatum en facturatiedatum in. 


• Overige abonnementstypen

Heb je geen abonnementstypen in blokken? Dan kun onder het tabblad "Vakantieperiode" een aangepaste startdatum van het abonnementstype instellen. Als leden het abonnementstype aanschaffen, dan start deze pas op die startdatum. Lessen instellen

Als laatste stap stel je het lesrooster in voor volgend seizoen. Dat kun je doen onder Reserveringen > Lessen. Voor de huidige lesmomenten kun je een einddatum instellen, zodat deze aflopen op een bepaalde datum. Je kunt nieuwe lesmomenten toevoegen met de startdatum van het nieuwe seizoen. Inschrijven huidige leden (mail)

Om leden opnieuw te laten inschrijven kun je een mail sturen met daarin een knop naar het inschrijfformulier. De leden hoeven dan niet alle gegevens opnieuw in te voeren, maar alleen het abonnement en de les(sen) te selecteren. 


  1. Maak een mail aan onder Communicatie > Mailing waarin je vermeldt dat leden zich kunnen inschrijven voor het volgende seizoen

  2. Aan een paragraaf kun je een knop toevoegen. Deze knop kun je laten verwijzen naar een inschrijfformulier


Nadat je de mail hebt ingesteld kun je de mail opslaan en naar jezelf versturen om de layout en de teksten te controleren. Let op: De knop naar het inschrijfformulier werkt alleen als de mail naar leden wordt verstuurd.


Als de mail goed is kun je de mail versturen naar alle actieve leden.Inschrijven huidige leden (Club App)

Je kunt het inschrijfformulier ook in de Club App beschikbaar maken. Dat kun je instellen bij het inschrijfformulier onder Beheer > Inschrijfformulieren en dan de optie Bewerken bij een inschrijfformulier. Hier kun je instellen dat het formulier ook via de app beschikbaar is. 

Leden kunnen het formulier vervolgens vinden in het menu van de app. Inschrijven nieuwe leden

Via het inschrijfformulier kunnen nieuwe leden zich ook aanmelden. Je kunt hiervoor de link van het inschrijfformulier gebruiken en koppelen aan je website. Deze kun je vinden onder Beheer > Inschrijfformulieren en dan de optie Formulier tonen bij een inschrijfformulier.
Ook interessant is:

Vaste groepsindeling
Roosters
Lessen annuleren/vakantie instellen
Inschrijfformulier