Maak het jezelf makkelijk en stel automatische mails in bij abonnementen en strippenkaarten! Bijvoorbeeld als een abonnement net is begonnen, als een abonnement bijna eindigt of nadat een abonnement is geëindigd. Deze mails kan je naar het lid sturen of naar jullie als club zijnde. 


Dit soort mails zijn handig om:

  • Te peilen hoe een lid het sporten ervaart, net nadat een abonnement is gestart

  • Het lid (of jezelf) op de hoogte te brengen dat een abonnement bijna afloopt

  • Het lid aan het eind van zijn/haar abonnement een kortingscode aan te bieden voor een vervolg abonnement, bijvoorbeeld na een proefabonnement. 
Automatische mails abonnementen

Om een automatische mail in te stellen bij een abonnement ga je naar Beheer > Abonnementstypen en klik je rechts op het pijltje naast het abonnement op Automatische mails. Vervolgens klik je linksboven op Automatische mail toevoegen.

 

Aan de linkerkant geef je de mail een naam en stel je in wanneer de mail verstuurd moet worden. 

Aan de rechterkant stel je in naar wie de mail gestuurd moet worden en kan je een standaard mail selecteren die je via Communicatie > Mailing kan aanmaken, of je typt de tekst als losse mail. De vervangcodes die je kan gebruiken worden naast de losse mail weergegeven.Nadat je een automatische mail hebt aangemaakt wordt deze mail, naar elk lid die dit abonnementstype heeft, verstuurd op het juiste moment. Je kan meerdere automatische mails instellen per abonnementstype.
Automatische mails strippenkaarten

Ook kan je automatische mails instellen voor strippenkaarten. Je kan de mail versturen als er nog een aantal credits over zijn of een aantal dagen voordat de strippenkaart verloopt.