Met Grib Pay koppel je jouw bankrekening aan Grib. Dagelijks worden de betalingen (en storneringen) ingelezen en gekoppeld aan een factuur in Grib. Al het saaie financiële werk geregeld door Grib!

De betalingen en storneringen worden automatisch verwerkt, jij hoeft hier niet tussen te komen. Mocht Grib een betaling niet kunnen matchen, dan ontvang jij een mail zodat je de betaling handmatig kunt matchen.

Het grote voordeel is dat de betalingen in Grib altijd up-to-date zijn en je storneringen direct en automatisch worden verwerkt. Doordat je kort op de storneringen en betalingen zit krijg je ook nog eens sneller betaald en heb je minder last van wanbetalers.

Grib Pay werkt het meest krachtig als je gebruik maakt van Sepa Incasso (incasseren via je eigen bank).

Grib Pay instellen

Grib Pay kun je instellen bij de betaalmethode Bank. Ga hiervoor naar Beheer > Betaalmethoden. Heb je de betaalmethode bank nog niet? Dan kun je die hier toevoegen. Als je de betaalmethode wel hebt kun je klikken op de knop Grib Pay.

Bank selecteren en inloggen

Nadat je hebt geklikt op de knop Grib Pay volgt een stappenplan om je bankrekening te koppelen aan Grib.

Je kiest jouw bank (bijvoorbeeld de ING), logt in bij de bank (waarmee je toestemming geeft aan Grib om je bankregels te lezen) en daarna is de koppeling actief.

Automatisch verwerken betalingen en storneringen

Als je hebt ingelogd en toestemming hebt gegeven, dan ontvangt Grib dagelijks jouw bankregels om deze te matchen aan facturen en storneringen. Bij een stornering wordt de opvolg-flow (herinneringen en aanmaningen) automatisch gestart. Jij krijgt hier dagelijks - per mail - een samenvatting van, zodat jij op de hoogte blijft van alle betalingen en acties.

Als Grib een betaling niet kan matchen, dan krijg jij hier ook mail over, zodat je de betaling handmatig kunt koppelen.