Heb je een lid die meer of minder wilt sporten of gewoonweg een ander abonnement wilt?

Om het voor jouw als club makkelijker te makken kun je in Grib abonnementen omzetten.

Grib rekent automatisch het te verrekenen bedrag voor je uit.

Omzetten

Via Leden > Leden zoek je het lid op en klik je op de naam.

De detailpagina van het lid wordt geopend en scroll naar beneden en selecteer het tabje abonnementen. Klik op het pijltje achter het abonnement en selecteer "Omzetten".

In het volgende venster kun je kiezen naar welk

abonnement moet worden omgezet en eventueel de details aanpassen.

Het bedrag kan je eventueel aanpassen. Als je het bedrag aanpast dan wordt dit het vaste bedrag dat elke facturatie periode geïncasseerd gaat worden.

Je kunt ervoor kiezen om het abonnement in de toekomst om te zetten. Dit doe je door op de datum te klikken, vervolgens krijg je een kalender te zien en kun je de datum kiezen.

In het derde kader zie je wat het restbedrag is. Bij een goedkoper abonnement zie je een korting (restitutie) en bij een duurder abonnement een verhoging op de volgende factuur. Eventueel kun je deze extra factuurregels verwijderen.

Tenslotte klik je op "Abonnement omzetten".

Let op: Omzetten van abonnementen werkt niet op abonnementen die per blok worden gefactureerd.

Tussenperiode en restitutie

De tussenperiode (aantal dagen tussen de 1e factuur en de start-datum van het lid) wordt berekend als dat bij het nieuwe abonnement zo staat ingesteld. Via Beheer > Abonnementstypen controleer je dit door het abonnement te bewerken en naar het tabje "Bedragen" te gaan.

Mocht er een tussenperiode zijn ingesteld, dan wordt de tussenperiode door het systeem automatisch berekend.

De restitutie wordt getoond bij het over gaan van een goedkoper naar een duurder abonnement en als het lid reeds de factuur hiervoor heeft betaald. Dan zal dit min-bedrag worden verrekend op de eerstvolgende factuur.

Ben je vergeten om de tussenperiode of restitutie te verwijderen? Dan kan je altijd nog bij het abonnement op ''Eenmalige kosten'' klikken en de tussenperiode niet in rekening te brengen door op de knop Kosten niet doorberekenen te klikken. Ook kun je ervoor kiezen om de kosten direct te factureren.