In deze handleiding wordt beschreven hoe je vaste groepen kunt aanmaken waar je wekelijks de presentie van kunt aangeven. 


Heb je deze items al ingesteld?

Abonnementstype toevoegen
Strippenkaarten


Dan kan je verder met onderstaande uitleg.INHOUDSOPGAVE
Vaste groepen maken

Van lessen waarbij vaste groepsindeling ingeschakeld is kun je vaste groepen maken. Denk daarbij aan een dansles van maandag 20:00 - 21:00. 


Een vaste groepsindeling kun je maken onder Reserveringen > Vaste Inschrijvingen. Hier zie je alle lessen en lesmomenten staan waar groepen gemaakt kunnen worden. Staat de les er niet tussen? Controleer dan of bij de les de optie Vaste Inschrijving aan staat (onder het tabblad Reserveringsinformatie bij het bewerken van een les).


Per lesmoment kun je een groep aanmaken door op het plus-icoon te klikken en in de popup 1 of meerdere leden te selecteren en vervolgens de reserveringen te maken. 


De leden moeten een geldig abonnement/strippenkaart of credits hebben om als vaste inschrijving geplaatst te kunnen worden. Het kan enkele minuten duren voordat de reserveringen in je kalender staan.


Abonnement: leden worden voor 52 weken vooruit ingeroosterd. Elke week wordt daar een week aan toegevoegd.


Strippenkaart en credits: leden worden toegevoegd op basis van de instelling “Reserveringstermijn in dagen” van de les. Staat deze op 14, dan wordt het lid 14 dagen ingeroosterd. Elke week wordt weer een nieuwe week toegevoegd en gaat een credit (in concept) van de strippenkaart (of credits) af totdat er geen credits over zijn.
Einddatum vaste inschrijvingen

De vaste inschrijvingen worden erin gezet totdat er credits zijn of totdat het abonnement/strippenkaart/credits van het lid geldig zijn. Is een einddatum ingesteld bij het abonnement? Dan wordt er tot die dag reserveringen gemaakt. Daarna wordt het lid automatisch uitgeschreven op de les.


Je kunt ook een einddatum bij het lesmoment instellen. Als dat het geval is wordt er tot die dag reserveringen gemaakt.Ook interessant is:

Bericht sturen
Lessen beheren
Roosters