Maak lessen aan die leden kunnen reserveren. Zo weet jij hoe druk het wordt en kom je niet voor verrassingen te staan.


In Grib is het mogelijk om jouw lessen aan te maken die leden kunnen reserveren. Zo weet jij hoe druk bepaalde lessen zijn en worden. Bepaal welke leden mogen reserveren; denk bijvoorbeeld aan Ladies Only lessen of aan Kids lessen tot 12 jaar.
INHOUDSOPGAVE
Aanmaken les

Het aanmaken van een les doe je via Lessen > Les toevoegen. GetGrib biedt veel mogelijkheden aan om jouw les in te richten, jij bepaalt zelf welke mogelijkheden nodig zijn voor bepaalde lessen.


Je begint met het invoeren van een naam en omschrijving van de les. Deze worden op het ledenportaal en in de Club App getoond. Verzin een goede omschrijving waarbij duidelijk wordt wat de les inhoudt.

De status van de les bepaalt of de les wordt getoond in het ledenportaal en/of Club App. Verander deze pas in tonen als de les volledig is aangemaakt (inclusief lesmomenten).

Indien je een les op "Niet tonen" hebt gezet, is het wel nog mogelijk dat deze te kiezen is in een inschrijfformulier. De les zul je dus daar ook moeten uitvinken.
Afbeeldingen

Bij de les wordt een afbeelding getoond zodat het lid een goed beeld heeft van de les. Gebruik een afbeelding die past bij de les.


In de onderste afbeelding selecteer je de incheck afbeelding die getoond wordt na het reserveren. Selecteer een afbeelding die past bij de les.


Geef je bijvoorbeeld Yoga-lessen, upload dan een afbeelding van een Yoga houding en selecteer de Yoga incheck afbeelding.


Beide afbeeldingen zijn niet verplicht om in te stellen. Het tonen van een afbeelding zorgt voor een betere invulling van de reservering pagina.


Reservering informatie

Per les zijn een aantal opties in te stellen die bepalen hoe jouw leden kunnen reserveren.

  • Aantal credits: hiermee bepaal je hoeveel credits een reservering kost. Bepaalde lessen kun je dus 'zwaarder' maken dan andere lessen.

  • Vaste inschrijving: hiermee geef je aan of deze les los te reserveren is (bijvoorbeeld volgende week maandag om 20u, of alleen vast (elke maandag om 20u). Een combinatie is ook mogelijk. Een vaste inschrijving kan wel per week worden geannuleerd. Mocht een lid 1 week niet kunnen, dan kan de reservering voor alleen die week eruit worden gehaald.

  • Reserveringstermijn in dagen: hiermee bepaal je hoeveel dagen jouw leden deze les van tevoren kunnen boeken. Geef je deze les bijvoorbeeld elke maandag en dinsdag, dan kun je instellen dat leden maximaal 7 dagen van tevoren kunnen reserveren.

  • Annuleringstermijn in uren: hiermee bepaal je hoeveel uur van tevoren een lid de reservering kan annuleren zonder dat het een bezoek kost.

  • Reservering sluiten aantal minuten voordat een les begint: geef aan tot wanneer leden een reservering kunnen maken. (Je kunt ook een min-getal invoeren. Bijvoorbeeld -15 om tot een kwartier na de start van de les nog te kunnen reserveren.

  • Naam van de inschrijfknop: Hiermee bepaal je welke naam op de reserverings knop komt te staan. Zowel in het ledenportaal als in de Club App

  • Reservering definitief: hiermee bepaal je wanneer de reservering definitief is; na incheck op de incheck tablet of direct na reserveren. Via de 1e methode kun je no-shows bijhouden; leden die wel hebben gereserveerd maar niet komen opdagen

  • Wachtlijst activeren: als deze is geactiveerd kunnen leden – als een les vol zit – zich inschrijven op een wachtlijst. Als een lid dat is ingeschreven zich uitschrijft, dan schuift de bovenste in de wachtlijst door als reservering. Het lid krijgt een push melding en een e-mail om op de hoogte te worden gebracht.
Reservering beperkingen

Geef jij lessen die alleen voor bepaalde leden toegankelijk zijn? Dan kun je dat hier instellen. Alleen leden die voldoen aan de criteria zien deze les.


De eerste optie die je kunt instellen is Demo les. Een demo les kost geen bezoek/credit bij het reserveren. Leden zonder abonnement of strippenkaart kunnen deze les dus reserveren. Handig als je een open les geeft om een les te promoten.


De volgende opties hebben te maken met het geslacht of de leeftijd van het lid. Je kunt bijvoorbeeld bepalen of alleen mannen of juist alleen vrouwen de les zien.

Verder is het mogelijk om een minimale en/of maximale leeftijd in te stellen. Handig voor bijvoorbeeld kids lessen.
Koppelen aan abonnement of strippenkaart

Heb je een abonnement nodig voor deze les? Dan kun je dat hier aangeven. Deze optie is ook andersom in te stellen (vanuit het abonnementstype).


Leden die dit abonnement niet hebben, zien de les niet in het ledenportaal en/of Club App. Het is ook mogelijk om deze les te beperken tot alleen specifieke strippenkaarten.
Losse les aanschaffen

Wil jij de mogelijkheid bieden om een losse les aan te schaffen voor niet-leden, dan kun je dat hier instellen. Voor deze optie heb je iDeal nodig en moet je een rooster maken waar deze les in zit. De plugin van het rooster kun je op jouw eigen site plaatsen. Niet-leden kunnen vervolgens de les reserveren via de plugin.

Ze vullen hun naam in en betalen via iDeal. Als de betaling is gelukt worden ze als lid toegevoegd aan GetGrib en wordt de reservering definitief gemaakt. Daarna wordt automatisch een factuur aangemaakt voor de betaling.
Incheck automatisch koppelen aan les

Je kunt instellen dat vrije inchecks automatisch worden gekoppeld aan deze les. Zo hoeven leden deze les niet (verplicht) van tevoren te reserveren, maar worden wel gekoppeld aan deze les. Zo heb jij een overzicht hoe druk bezocht jouw lessen zijn.


Bij het instellen bepaal je hoeveel minuten van tevoren een vrije incheck gekoppeld moet worden aan deze les en hoeveel minuten na de start van de les. Als je meerdere lessen geeft en de tijden overlappen, dan wordt op de incheck tablet een keuze getoond tussen deze lessen, zodat het lid op de tablet de les kan selecteren.Ook interessant is:

Roosters
Abonnementstype toevoegen
Lessen
Lessen annuleren