Laat leden hun verjaardagsfeest of ander evenement bij jou vieren.

Met de boekingsmodule kunnen jouw leden (en niet-leden) een evenement organiseren. Een evenement kan bijvoorbeeld een verjaardagsfeestje zijn. Jij bepaalt wanneer de reserveringen plaats kunnen vinden (bijv. elke zaterdag tussen 14:00 en 18:00) en welke modulen aangevinkt kunnen worden.

Een evenement kan een totaalprijs bevatten of een prijs per persoon. Hetzelfde geldt voor de modulen. Nadat het lid de dag en tijd heeft geselecteerd moet het bedrag met iDeal worden voldaan. Stel je alles in op 0 euro, dan hoeft het lid uiteraard niet te betalen met iDeal.

INHOUDSOPGAVE

Instellen boeking

Als eerste moet je jezelf toegang verschaffen tot de boekingsmodule. Dat kun je doen onder Beheer > Gebruikers en dan op Rollen klikken bij jouw eigen gebruiker. Onderaan de lijst kun je de boekings-permissies aanvinken.

De boekingsmodule vindt je onder Reserveringen > Boekingen. Hier kun je een nieuw evenement aanmaken.

In de eerste stap vul je de algemene gegevens in van het evenement, zoals de naam, omschrijving, prijs en afbeelding.

In de tweede stap kun je de beschikbaarheid aangeven. Let hierbij op dat het lokaal vrij is op de tijdstippen die je kiest. Lokalen kunnen namelijk ook aan lesmomenten toegewezen zijn.

Ook kan je modulen toevoegen. Deze modulen kunnen leden aanvinken bij het reserveren van een evenement. Bijvoorbeeld een taart voor een kinderfeestje.

Hoe kunnen leden een evenement boeken?

Elk evenement krijgt een unieke link. Vanuit de lijst met evenementen kun je - bij een evenement - klikken op Toon formulier. Je wordt vervolgens doorverwezen naar het formulier waar leden een reservering kunnen maken voor dat evenement.

Vanuit het Online Ledenportaal is het ook mogelijk om een reservering te maken. Het kopje Evenementen wordt in het ledenportaal getoond.

Hoe weet ik wat een lid heeft gereserveerd?

Je kunt bij een evenement instellen dat jij een bevestigingsmail ontvangt na elke reservering. Alle reserveringen vind je ook terug bij het evenement. Klik daarvoor op Reserveringen bij het evenement. Elke reservering kun je aanpassen door er op te klikken.

Zo kun je de datum, tijd en modulen aanpassen.

Let wel op dat deze aanpassingen geen gevolgen hebben voor de betaling, als je dus een extra module toevoegt, zul je zelf een factuur moeten sturen met de verhoging.

Verder is de reservering te vinden in de nieuwe Kalender die we hebben toegevoegd. Deze wordt ook getoond in de kalender voor de verantwoordelijke coach.

Ook interessant is:

Lokalen
iDEAL
Workshops
Faciliteiten
Agenda