Met Grib is het mogelijk om workshops aan te maken die leden (en niet-leden) kunnen boeken en eventueel met iDEAL kunnen afrekenen. Een workshop is een verzameling lesmomenten die - na aanmelding van het lid - gereserveerd worden. Zo kun jij verschillende workshop-pakketten aanbieden met elk hun eigen lessen.


De workshops worden aangeboden in de shop van het ledenportaal. Je kunt een workshop ook activeren op een inschrijfformulier, zodat niet-leden de workshop ook kunnen aanschaffen. 
Aanmaken workshop

De module kun je vinden onder Reserveringen > Workshops. Hier kun je een nieuwe workshop toevoegen. 

De naam en omschrijving van de workshop wordt getoond in de shop en het inschrijfformulier. Omschrijf wat de workshop inhoudt en op welke dagen/tijden de workshop plaatsvindt.


Bij het aanmaken van een workshop selecteer je minimaal 1 lesmoment. Dit lesmoment wordt gereserveerd als een lid de workshop aanschaft. 


Tot slot kun je aan de rechterkant een bedrag instellen. Als deze op 0,00 staat, dan kan de workshop kosteloos worden aangeschaft.

Workshop aanschaffen


Ledenportaal: Voor leden die op het ledenportaal kunnen inloggen wordt de workshop in de shop van het ledenportaal getoond.Inschrijfformulier: Mocht je willen dat niet-leden ook de workshop kunnen boeken, dan kun je de workshop aanbieden op je inschrijfformulier of maak een nieuw inschrijfformulier aan. De workshop komt te staan in de dropdown waar abonnementen en/of strippenkaarten staan.
Handig om te weten

De workshop kan alleen in zijn geheel worden afgesloten. Is 1 van de lesmomenten in de workshop vol (alle plekken zijn gereserveerd), dan kan de workshop niet meer worden aangeschaft.

Dat geldt ook als 1 van de lesmomenten al is geweest. In dat geval wordt de workshop "inactief" en niet meer aangeboden in de shop en/of inschrijfformulier. 


In de bevestigingsmail die wordt verstuurd na het aanschaffen van een workshop worden de data van de lessen geplaatst. Zo weet een lid wanneer welke les plaatsvindt. Zorg dat je deze instelling in je inschrijfformulier op ja zet:
Ook interessant is:

Lessen beheren
iDEAL
Boekingen
Faciliteiten
Agenda