Nodig jouw leden uit om een account aan te maken op jouw ledenportaal. Hier kunnen ze o.a. hun gegevens inzien, lessen en faciliteiten reserveren, abonnementen en strippenkaarten aanschaffen en jouw nieuwsberichten lezen.

Als je het ledenportaal en/of Club App van Grib hebt afgenomen kun je leden uitnodigen om hierop in te loggen. Leden kunnen o.a. jouw nieuwsberichten lezen en lessen reserveren.

Heb je deze items al ingesteld?

Leden toevoegen

Dan kan je verder met onderstaande uitleg.

INHOUDSOPGAVE

Uitnodigingsmail instellenWelkomstmail

Voordat je leden kunt uitnodigen moet je de (standaard) uitnodigingsmail schrijven in Grib. Ga daarvoor naar Beheer > Ledenportaal > Welkomstmail.

Hier kun je het e-mail onderwerp en de e-mail tekstplaatsen.

In de tekst en het onderwerp kun je gebruikmaken van de vervangcode {{lid}} Deze code wordt vervangen door de naam van het lid.

Onderaan de welkomstmail wordt een knop geplaatst waarmee het lid een account kan aanmaken op het ledenportaal.

Als dit is gedaan kan het lid inloggen op het ledenportaal en/of Club App.

Leden uitnodigen

Alle leden in 1 keer uitnodigen

Om alle leden in 1x uit te nodigen ga je naar Beheer > Ledenportaal > Welkomstmail versturen naar leden.

Hier vind je 2 opties om de welkomstmail te versturen, namelijk:

• Welkomstmail versturen naar alle actieve leden die zich nog niet hebben geregistreerd
  • Welkomstmail versturen naar alle leden. Deze mail* wordt ook verstuurd naar inactieve leden.

*Dit is een systeemmail zonder promotiedoeleinden en valt hiermee buiten de AVG.

Losse uitnodigingWelkomstmail versturen

Het is ook mogelijk om leden los uit te nodigen. Open een willekeurig lid met e-mail adres. Aan de rechterkant vind je de mogelijkheid om de welkomstmail te versturen.

Daarnaast is de mogelijkheid om de aanmeld link te openen. Deze link gaat naar de registratiepagina van dat lid.

Je zou deze naar het lid kunnen sturen als het lid de mail niet heeft ontvangen, zodat het lid alsnog een wachtwoord kan aanmaken.

Jezelf uitnodigen

Wij raden aan om een test-lid aan te maken met jouw email adres en dit lid vervolgens uit te nodigen en een login aan te maken. Zo ben je op de hoogte welke stappen de leden moeten nemen en hoe jouw ledenportaal en Club App eruit ziet.

Welkomstmail niet ontvangen

Spam-filters zijn tegenwoordig strenger dan ooit. Bulk-mails (dezelfde soort mails tegelijkertijd versturen) worden door mailprogramma's weleens onterecht als Spam gemarkeerd.

Mocht een lid aangeven de mail niet te hebben ontvangen, dan kun jij de Aanmeld Link naar het lid sturen. Met de aanmeld link kan het lid een login aanmaken. Eventueel kun jij ook een login aanmaken en de login-gegevens delen met het lid.

Ook interessant is:

Inloggen op het ledenportaal
Als lid reserveren met de Grib Club App